Uw wagenpark

SLIM OPLADEN & OPTIMALISEREN

ELEKTRISCH / PLUGIN-HYBRIDE WAGENPARK

De 5 kernpunten

Het is een stuk goedkoper om de wagen op het werk op te laden dan aan het openbare netwerk. Daarom is het belangrijk dat u over een eigen oplaadinstallatie beschikt op uw parking (zelfs als uw meter een vermogenslimiet heeft).

Het zijn uw werknemers die voor de inkomsten van uw bedrijf zorgen. Laat hen dan geen kostbare tijd verspillen, maar plaats zo veel mogelijk laadpalen. En als er meer auto’s zijn dan het aantal laadpalen dat u kunt installeren, zorg dan voor een oplossing die de rotatie van auto’s naar de laadpalen beheert en die ‘mobiele’ communicatie biedt aan werknemers om dit proces eenvoudig en efficiënt te doen verlopen.

Aangezien de meeste van uw werknemers 4 tot 8 uur op kantoor zijn, zal uw systeem idealiter uw PHEV’s langzaam (met laag vermogen) opladen. Zo reserveert u stroom voor EV’s die een grotere behoefte hebben of een beperking om snel op te laden. Daarom bevelen wij laders met variabel vermogen aan, gestuurd door een efficiënt beheersinstrument en waarmee oplaadbeurten gereserveerd kunnen worden.

Uw oplaadbeurten zullen nog gemakkelijker en efficiënter verlopen als:

A. U kiest voor laadpalen uitgerust met een kabel. Wie heeft er nu zin om eens per week vol te tanken? Voortaan moeten chauffeurs elke ochtend inloggen en ‘s avonds uitloggen. Verlang dus niet van hen dat ze elke ochtend een kabel uit de koffer halen en die ’s avonds weer oprollen en opbergen, waarbij ze het risico lopen hun handen en kleren vuil te maken.

B. Zij zullen het op prijs stellen dat ze maar eventjes buiten moeten zijn om met de terminal te communiceren, vooral als het regent. Zodra ze binnen zijn in het gebouw, zullen ze met NEOFLEET hun oplaadbehoeften en vertrektijden doorgeven op een van de tablets bij de receptie of via hun smartphones. NEOFLEET zorgt dan voor de rest.

NEOFLEET organiseert en plant niet alleen de oplaadbeurten, zodat iedereen krijgt waar hij om gevraagd heeft. Het optimaliseert de kosten, rekening houdend met de zonne-energie die weldra beschikbaar zal zijn. Het organiseert ook de terugbetaling van de kosten die het personeel maakt wanneer het thuis of onderweg oplaadt, en geeft informatie over de TCE (Total Cost of Energy) van elke auto/bestuurder/afdeling, …

Een waargebeurd verhaal

NETiKA – 40 plug-in hybride & elektrische wagens

“Na 25 jaar op diesel te hebben gereden, was dit een strategische keuze voor ons bedrijf.
Natuurlijk is er een initiële investering om je eigen leverancier van elektrische brandstof te worden.
De technologie en de stimulansen tonen echter dat het de moeite loont, vooral financieel. Tegelijkertijd beperk je de vervuiling van onze steden en de longen van onze kinderen. En dan hebben we het nog niet gehad over de fotovoltaïsche dakbedekking van ons industrieel gebouw. Daarmee werden we ‘elektriciteitsproducent’ en konden we de kostprijs van de afgelegde kilometers sterk verminderen.
Last but not least, we konden onze levenskwaliteit verhogen. Het is zalig om te rijden zonder lawaai, we zijn allemaal meer zen, en niemand zorgt voor directe CO2-uitstoot!“

Paul de Gheldere – CEO NETiKA Group

De NEOFLEET-oplossing

 • Behandelt elke aanvraag van de bestuurders, via een iPad of een smartphone
 • Geeft aan wanneer een bestuurder zijn gegevens vergeet in te voeren
 • Houdt rekening met de energie die u nodig heeft om uw bedrijf draaiende te houden
 • Meet de elektriciteit die door elke lader wordt verbruikt
 • Meet de elektriciteit die door uw zonne-installatie wordt geproduceerd en voorspelt het verwachte vermogen op een moment T (na een kwartier, een half uur, 1 uur, 2 uur …) om de maximale oplading op de zonnigste uren te plannen
 • Bedient de laders en moduleert hun vermogen via een geprogrammeerde automaat voor NEOFLEET
 • Zorgt ervoor dat de receptionist(e) de impact kan simuleren van een mogelijke snelle oplaadbeurt, deze kan aanbieden aan een bezoeker en activeren
 • Werkt het laadschema voortdurend bij
 • Informeert werknemers over de huidige staat van hun oplaadbeurt en het tijdstip wanneer de batterij vol is
 • Verzamelt automatisch informatie over het brandstofverbruik (benzine, diesel) van oliemaatschappijen
 • Verzamelt automatisch informatie over het verbruik van de kosten die een werknemer thuis heeft gemaakt (dankzij de verschillende communicerende laders op de markt) en beheert de terugbetaling van de kosten die thuis of onderweg zijn gemaakt
 • Berekent de volledige TCE van elke auto/bestuurder (rekening houdend met de kosten van fossiele brandstoffen voor hybride auto’s)
 • Meldt elk rijgedrag dat niet ECO-verantwoord is, of dat buiten de grenzen van uw CAR POLICY valt
 • Brengt tijdig al uw informatie samen en archiveert die voor verdere berekeningen (per afdeling, …)
Wenst u een offerte te ontvangen voor een volledige installatie
door een van de NEOFLEET-integrators?

ZO WERKT EEN ELEKTRISCH WAGENPARK VLOT EN EFFICIËNT

OPLAADVERZOEK

Wie met een elektrische auto rijdt, verspilt niet graag tijd in de regen.
Zo iemand wil zijn auto aansluiten, naar zijn kantoor gaan en daar zijn verzoek invoeren op een tablet bij de receptie of op zijn smartphone.
Meer dan 10 seconden zijn er niet nodig om 5 keer te klikken: klik op je avatar, klik op het nummer van de laadpaal, hoeveel energie (of km) zit er nog in de batterij, hoeveel heb je nodig, hoe laat vertrek je?

DYNAMISCH OPLAADBEHEER

Het maakt geen verschil of het oplaadverzoek via de tablet of smartphone werd ingevoerd; alle verzoeken worden dynamisch beheerd om overbelasting te voorkomen. Zo is iedereen tevreden.
Indien uw kantoren uitgerust zijn met zonnepanelen, organiseert NEOFLEET de laadplanning op basis van het weerbericht, om zo veel mogelijk zonne-energie te gebruiken. NEOFLEET reageert ook op overtrekkende cumuluswolken (die de beschikbare energie verminderen) door het vermogen van bepaalde oplaadbeurten gericht te verminderen. Later brengt het programma deze weer op het gepaste vermogen.

TERUGBETALING VAN OPLAADBEURTEN THUIS

De werknemers die thuis kunnen opladen, doen dat via een communicerende lader, zodat NEOFLEET kennis heeft van de gegevens van oplaadbeurten thuis. NEOFLEET stelt een maandelijkse ‘onkostennota’ op die een intern validatieproces kan volgen, zodat de betaling kan worden uitgevoerd en de betrokken werknemers zonder extra administratiekosten worden terugbetaald.

TCE en RCU: UW WERKELIJKE KOSTEN KENNEN

Dankzij de automatische invoer van gegevens in NEOFLEET wordt de totale energiekost (TCE) per wagen berekend, rekening houdend met de verschillende brandstoffen en hun bron: op kantoor, in het netwerk, thuis, … zonder menselijke tussenkomst.
Leasingbeheer en andere investeringsformules vervolledigen deze opvolging van uw wagenpark om u informatie te geven over uw RCU (Real Cost of Use), door zelfs rekening te houden met de fiscale impact (incentive, belastingen, …). Via een vergelijkingsinstrument kunt u vervolgens de verbruiksgegevens van uw auto’s vergelijken met die van alle auto’s die elders op NEOFLEET worden beheerd. Aangezien deze geanonimiseerde statistische gegevens betrekking hebben op het reële verbruik, helpen ze Fleet Managers om beslissingen te nemen.

EVENT MANAGEMENT: UW BESTE ONDERHANDELINGSPARTNER

De ‘EVENTS’-functionaliteit is een tool (beschikbaar op smartphone) om gemakkelijk te communiceren tussen chauffeurs en backoffice. Zij kunnen een geval van vandalisme of een ongeval invoeren, of een te vergoeden onkostenpost (door een foto te nemen). Backoffice wordt gewaarschuwd in het AGILE-beheer dat NEOFLEET biedt, zodat de “TO DO, IN PROGRESS, DONE” gevolgd kunnen worden. In geval van terugbetaling of verzoek tot betaling wordt dit toegevoegd aan het maandelijks gegenereerde overzicht.
Dit wordt bijgehouden in statistieken, evenals in het documentbeheersysteem dat wij u ter beschikking stellen om uw contracten, CAR POLICY, ongevallenrapporten, enz. te bewaren. NEOFLEET helpt u bij de analyse van uw claims (vóór de heronderhandeling) en het rijgedrag van bepaalde werknemers.

EXCEL EXPORT

Maak uw eigen analyses met behulp van uw NEOFLEET-gegevens.

MOBIELE VERSIE: MOTIVEER UW WERKNEMERS OM ECOLOGISCH TE RIJDEN

Elke bestuurder kan op zijn smartphone zijn recente energieverbruik vergelijken en de trend van de voorbije maand volgen. Hij kan ook zijn percentage elektrisch rijden zien, evenals zijn percentage zonne-energie. Hij kan laadpalen reserveren, bijvoorbeeld wanneer hij de volgende dag slechts korte tijd op kantoor zal zijn (en daar een grote en snelle oplaadbeurt wil krijgen). Hij kan ook ‘poolcars’ reserveren, deelfietsen, …

VERGELIJK DE TCE VAN VERSCHILLENDE AUTO’S

Met NEOFLEET kunt u de verbruiksgegevens van uw auto’s vergelijken met die van alle auto’s die elders op NEOFLEET worden beheerd. Aangezien deze geanonimiseerde statistische gegevens betrekking hebben op het reële verbruik, helpen ze Fleet Managers om beslissingen te nemen.

RIJDT U NOG NIET ELEKTRISCH?

U maakt waarschijnlijk nog gebruik van diesel- of benzinevoertuigen, maar u kunt NEOFLEET nu al gebruiken voor uw volledige huidige wagenpark, zodat u klaar bent voor uw overgang naar elektrisch rijden. Aangezien NEOFLEET een onafhankelijke oplossing is, garandeert ze u ook een totale keuzevrijheid tussen de leveranciers, zowel bij de eerste aankoop als in de toekomst. Uw analysegegevens blijven bestaan, ongeacht uw leveranciers.

THIS MODULE INCLUDES THE FOLLOWING OPTIONS

THIS NEOFLEET FEV IS TOTALLY FREE (in case 2017 subscription)

Manage your FE fleet up to 15 vehicules, for FREE.

PRIJSLIJST NEOFLEET

De NEOFLEET-oplossing omvat:

 • Hosting en archivering van uw gegevens in de CLOUD
 • Het gebruik door elke bestuurder van web-, tablet- en smartphone-applicaties (die gecumuleerd kunnen worden)

Opties:

 • Verbinding met lokale zonneschijnberichten, vertaald in Kwh
 • Gegevensuitwisseling met uw software, via API: Analyse, ontwikkeling en implementatie: € 100/u

WHAT OUR CUSTOMERS SAY

CONTACTEER ONS
Start typing and press Enter to search