Skip to content Skip to footer

Elke kmo streeft er vandaag de dag naar

het opladen en de kosten
van haar bedrijfswagens te
OPTIMALISEREN

Services

Nos solutions

LAAD UW ELEKTRISCHE WAGENS EN PLUG-INHYBRIDES EFFICIËNT OP

En bespaar op uw energiekosten

De huidige wetgeving zet bedrijven aan om plug-inhybrides of elektrische voertuigen aan te schaffen via een verhoogde fiscale aftrekbaarheid. Hoe laadt u dit specifieke wagenpark op zonder te hoeven wachten bij openbare laadpalen of een exponentiële toename van uw kosten? NEOFLEET heeft voor u de oplossing. Deze software is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van bedrijven voor het opladen van hun wagenpark, de optimalisatie van de laadbeurten en het beheer van hun wagens (EV, PHEV, auto’s met verbrandingsmotor ...). Onze software biedt uw bedrijf de kans om aanzienlijk te besparen door de laadbeurten, het gebruik en het verbruik van de voertuigen in kaart te brengen. Hij is compatibel met de meeste professionele laadpalen en thuisladers. NEOFLEET verzamelt niet alleen de gegevens van deze laadpalen, maar ook die van de netwerken van oliemaatschappijen en openbare laadpunten om alle kosten te controleren.

NEOFLEET IS GESCHIKT VOOR ALLE CONFIGURATIES

U beschikt al over laadpalen ...

Van welk merk uw laadpalen ook zijn (1), ze zijn hoogstwaarschijnlijk compatibel met de meest gebruikte norm (OCPP). Dat geldt ook voor laadpalen die al meer dan 5 jaar oud zijn (bv. Powerdale).
Door één kleine 'SMART MASTER'-module in uw verdeelkast te plaatsen, kan NEOFLEET communiceren met alle OCPP 1.6b-compatibele laadpalen en uw huidige configuratie beheren. U kunt uw installatie vervolgens uitbreiden met laadpalen van andere merken (2). Dat is een van de 'OPEN' voordelen van NEOFLEET.

U beschikt nog niet over laadpalen ...

Dan kunt u kiezen tussen 'intelligente' laadpalen (1 en 2) en eenvoudigere laadpalen (3), die goedkoper zijn, maar niettemin over twee kabels beschikken.
Wanneer NEOFLEET het beheer en de organisatie van deze laadpalen op zich neemt, kunt u flink besparen op de prijs ervan.
Aangezien deze laadpalen geen elektronica bevatten, vergen ze geen onderhoud en gaan ze langer mee. Dat is nog een reden waarom ze een besparing voor u betekenen.

DE VOORDELEN

Als u kiest voor NEOFLEET, profiteert u van ...

Automatisch beheer van de laadverzoeken volgens de behoeften en prioriteiten

Beheer van het beschikbare vermogen en het verbruik van de laadpalen met 'load balancing'

Geautomatiseerde terugbetaling van laadbeurten buiten het werk

Berekening en vergelijking van de TCE (TCO)/km van uw volledige wagenpark

Geschiedenis van de events die gelinkt zijn aan wagens en bestuurders

EVOLUEERT UW WAGENPARK RICHTING PLUG-INHYBRIDE OF ELEKTRISCH?

Stel uzelf de juiste vragen voor een efficiënt beheer

Hoogstwaarschijnlijk is dat niet het geval. Zonder zorgvuldig beheer van de ‘load balancing’ raakt uw installatie overbelast. Om aan alle verzoeken te voldoen, moeten de voertuigen van uw werknemers worden opgeladen volgens een planning. Daarbij moet rekening worden gehouden met de prioriteiten in verband met hun functie, het type voertuig, de urgentie van de afspraak, de mogelijkheid om buiten het werk op te laden enz.

Een dergelijke infrastructuur is zeldzaam. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan opladen, moet daarom de rotatie (swap) van de wagens aan de geïnstalleerde laadpalen beheerd worden. Dat kan alleen via een oplossing die communiceert met de betrokken werknemers en die alternatieven biedt wanneer werknemers vergeten hun wagen te verplaatsen.

Onze NEOFLEET-oplossing biedt de mogelijkheid om een laadbeurt te reserveren, zowel voor werknemers die op kantoor blijven als voor degenen die er maar even zijn. Die wordt dan ingepland Het is de beste manier om wie hier nood aan heeft snelle laadbeurten te garanderen. Er wordt in de algemene planning rekening mee gehouden om in ieders energiebehoeften te voorzien.

NEOFLEET verzamelt de gegevens van de thuisladers, waardoor werknemers terugbetaald kunnen worden zonder extra administratieve last voor het bedrijf. Deze gegevens worden toegevoegd aan de andere bronnen van energiebevoorrading (laadbeurten op kantoor, via openbare laadpalen, ‘retanking’ met brandstof …). Op die manier kunt u de TCE (Total Cost of Energy) van al uw wagens opvolgen en uw kosten onder controle houden..

Met NEOFLEET kunt u meerdere sites beheren, laadbeurten reserveren bij een verplaatsing naar een andere site en uw kosten centraal en lokaal controleren, per bedrijf of per afdeling.

IS UW BEDRIJF UITGERUST MET ZONNEPANELEN?

Optimaliseer de  ecologische/gratis laadbeurten

NEOFLEET is een echte meerwaarde voor uw bedrijf als het uitgerust is met zonnepanelen of een windturbine. Dankzij NEOFLEET kunt u uw wagenpark (zo goed als) gratis opladen. In de planning van de laadbeurten, die voortdurend wordt bijgewerkt, houdt NEOFLEET namelijk rekening met voorspellingen voor de zon en wind Sommige laadbeurten worden verschoven, zodat ze plaatsvinden wanneer uw elektriciteitsproductie het grootst is. Het voordeel dat u doet, wordt daarbij opgevolgd. Wie zijn wagen niet veel hoeft op te laden, kan ook vragen om alleen te laden in de geheel milieuvriendelijke 'SOLAR ONLY'-modus.

KEUZEVRIJHEID VOOR LAADPALEN

NEOFLEET is een OPEN oplossing

De beheersoplossingen die worden aangeboden door laadpaalmerken, leasingmaatschappijen of tankstations zijn vaak gesloten systemen met als doel een loyale klantenbasis uit te bouwen. Daardoor kunt u uw infrastructuur niet uitbreiden met componenten van andere leveranciers of gemakkelijk overstappen wanneer uw wagenpark verandert.
NEOFLEET is daarentegen OPEN. Zo hebt u volledige keuzevrijheid zonder uw laadbeurten, de follow-up van uw wagenpark of uw geschiedenis in de war te sturen.

neofleet-section-6
NEOFLEET by NETIKA

Een softwareontwikkelaar die luistert naar wat u nodig hebt

NEOFLEET is ontwikkeld door NETiKA, een Belgische leverancier van IT-oplossingen.

Deze software is ontstaan uit de behoefte aan een overkoepelend beheer van ons eigen wagenpark.
In 2016 besloten we over te stappen van dieselwagens op plug-inhybrides.
NETiKA rustte zich vervolgens uit met laadpalen en zonnepanelen, maar vond geen geschikte oplossing om de laadbeurten voor zijn 32 wagens op dagelijkse basis te beheren.
De ontwikkeling van NEOFLEET stelde ons in staat om de laadbeurten op kantoor te beheren, laadbeurten thuis terug te betalen en leasings, onderhoudsbeurten en andere herstellingen op te volgen. Kortom, we konden voortaan alle kosten in verband met ons wagenpark onder controle houden.
Sinds 2017 hebben we deze oplossing ter beschikking gesteld van en aangepast aan bedrijven van eender welke omvang die het aanbieden van plug-inhybrides of elektrische voertuigen voor hun medewerkers eenvoudiger willen maken.
We bieden verschillende modules aan die volledig zijn afgestemd op de behoeften en wensen van uw bedrijf.

Paul de Gheldere – CEO NETIKA Group

NEOFLEET

Voor uw laadpalen ...

NEOFLEET ondersteunt een groot aantal types en merken van laadpalen, via de behuizingen van bepaalde integrators die we toevoegen aan de verdeelkast: bv.: SOLARFLEET of SMARTMASTER (van NEXXTLAB). NEOFLEET kan hierdoor geïnstalleerd worden op alle sites met ‘open’ laadpalen die de meest courante communicatienorm (OCPP 1.6 en hoger) ondersteunen (bv. ALFEN, SCHNEIDER, SMAPPEE, EASEE …). NEOFLEET wordt toegevoegd door uw laadpaalinstallateur. Beschikt u nog niet over laadpalen? We kunnen u een aantal professionele installateurs aanbevelen die vertrouwd zijn met NEOFLEET.

ONZE MODULES

Op basis van uw behoeften

Charge

Plan de laadbeurten voor de wagens van uw medewerkers

Optimize

Optimaliseer de laadmogelijkheden en de rotatie

Manage

Beheer het gebruik en alle kosten van uw wagenpark

Vanaf € 5/maand per wagen (EV/PHEV)
Klanten
8080+
Geconnecteerde wagens
80808080+
Ervaring
8080+
Medewerkers
8080+
REVIEWS VAN ONZE KLANTEN

Zij maken gebruik van NEOFLEET

Neofleet a installé des bornes magiques pour mes voitures de société. Maintenant, elles ont toujours assez d’électricité grâce à un super programme informatique. C’est juste… génial !

Philippe H.

Philippe H.

Client

Neofleet a révolutionné ma gestion de flotte en installant des bornes de recharge couplées à un système informatique sophistiqué. Cela a optimisé l’autonomie de mes véhicules, une véritable avancée technologique pour la mobilité durable.

Marc L.

Marc L.

Client
NEOFLEET

Onze verwezenlijkingen

neofleet-section-2
neofleet-real-1
25052023-DSC01679
neofleet-real-3
25052023-DSC01702-Avec accentuation-Bruit
Facilitez la gestion de votre flotte

Vraag informatie over NEOFLEET